torstai 15. toukokuuta 2003

Kesäinen Helsinki on täynnä seikkailuja

Näin keväällä elämä tuntuu olevan täynnä mahdollisuuksia. Tunne on lähes yhtä vapaa kuin nuorena lukiolaisena, kun koko elämän suunta oli valitsematta, ja tuntui että voisi valita mitä vain.
Nykyisin päiväni täyttyvät potilaista terveyskeskuksen vastaanotolla, ja illat kokouksilla. Vain viikonloppuisin jää aikaa ystäville, elokuville ja muille harrastuksille. Keväällä kuitenkin voi suunnitella mitä kaikkea kivaa kesäaikana saa tehtyä. Onhan luvassa loputtomasti lämpimiä kesäpäiviä ja -iltoja. Helsinki tarjoaa myös lukemattomia tapoja viettää niitä.

Keväällä otan esiin kylmälaukun ja piknik-astiat, ja suunnittelen retkiä Suomenlinnaan. Odotan uimavesien lämpenemistä ja iloitsen että lautta Pihlajasaareen lähtee lähes kotioveltani Ruoholahdesta, myös Uunisaari uusittuine saunoineen houkuttelee. Kaivopuistossa järjestetään puistojumppaa ja suunnittelen osallistuvani siihen säännöllisesti. Kauppatorilta lähtee laivoja joilta voi katsella Helsingin maisemia. Suunnittelen soluttautuvani turistien joukkoon katsomaan minkälaisen kuvan he saavat kotikaupungistani.

Keväällä on muutenkin hauska tarkkailla ihmisiä. Tuomiokirkon portailla tai Espan puiston penkeillä istuessa näkee miten iloiset ihmiset tapaavat läheisensä, ja suuntaavat eteenpäin. Muutkin tuntuvat löytävän Helsingin uudelleen.

Viikonloppuisin pitää suunnata Hietsun kirppikselle, jonne pitäisi itsekin mennä myymään eikä vaan kartuttaa kokoelmiaan. Iltakirppis unohtuu usein, mutta pienellä harjoittelulla saan kotimatkani kulkemaan sen kautta. Kirpputorilla mietin usein myynnissä olevien tavaroiden tarinaa; mistä ne ovat omistajalleen päätyneet, ja miksi nyt todettu tarpeettomiksi.
Polkupyörä pitää myös kaivaa esiin ja käydä testaamassa Helsingin uusia pyöräteitä. Valtuustokokouksissa käsitellään usein kaavamuutoksia, joiden kuvauksista ajattelen että tuo olisi hyvä kohde retkellä, kun vain on aikaa. Nyt pitäisi kaivaa esiin kunnon kartta, ja päättää minne kaikkialle menen.

Siirtolapuutarhapalsta kaipaa rapsuttelua ja kukkaistutuksia. Uudet tapetitkin pitää saada seinään. Äitini onneksi huolehtii kukkien hyvinvoinnista hankkimalla multaa ja lantaa. Itseäni kiinnostaa enemmän puutarhakalusteiden öljyäminen, ja uuden pöytäliinan silittäminen. Ystävät odottavat kutsua puutarhajuhliin, ja itse odotan aikaa jolloin voin kutsua heidät

Linnanmäki on poistanut tänä vuonna pääsymaksun. Hullaannuin tästä vapun jälkeen niin, että päädyinkin kausikortin omistajaksi. Sisarenpoika toivoo, että lähdemme yhdessä Lintsille viikoittain. Vuoristoradalla huristelu kuuluu ehdottomiin suosikkeihini. Autottomana nautin myös autoradalla törmäilystä. Helsinki-pyörästä katsottuna kaupunki näyttää pienoisrautatien kulisseilta. Ja yläilmoista tiiraillessa näkyy taas lukemattomia paikkoja joihin suunnata retkelle.
Tänä vuonna olen taas päättänyt ehtiä nauttimaan Helsingin ihanasta kesästä enemmän.

Minerva Krohn

Ei kommentteja: