keskiviikko 7. maaliskuuta 2007

Työtä ja Huvia

Tänään alkaa ennakkoäänestys, joka kestää ensi tiistaihin. Vaaleista löytyy virallista faktaa täältä. Helsingin ennakkoäänestyspaikat löydät täältä. Ensimmäistä kertaa yksi äänestyspisteistä on kauppakeskuksessa. Katsotaan houkutteleeko se äänestämään vilkkaammin. Itse en usko, että äänestämisen kynnys on äänestyspaikan vaikeassa sijainnissa, vaan ennemmin siinä ettei löydä sopivaa ehdokasta. Ehkä netti auttaa tässä edes hieman. Tänne mahtuu enemmän ajatuksia, jolloin ehdokkaasta näkee muutakin kuin nimen, naaman ja numeron.

Illalla on toivottavasti hauska vaalitilaisuus, josta mainos tässä.

Ohjelmallinen illanvietto TYÖTÄ JA HUVIA keskiviikkona 7.3. klo 19 alkaen
teatteri Puoli-Q:ssa, Tunturikatu 16

Lyhytelokuva Jekkua jees (1982)

Improryhmä Alman akat

Asiaa työhyvinvoinnista Tuija Braxin, Minerva Krohnin ja Kai Ovaskaisen
kiteyttämänä.

Tervetuloa!

Sitä ennen lähden taas vaalimökillä ja kadulle kampanjoimaan. Eilen alkoi vaaleja varten sästämäni talviloma. Aloitin päivän Ruoholahden metroasemalla esitteitä jakaen klo 7.30. Maahanmuuttoaiheinen paneeli loppui klo 20. Siinä välissä ehdin keskustella kymmenien ihmisten kanssa, ja jakaa esitteeni sadoille.

HBL teki haastattelun aiheenaan Miksi pitää ajaa Helsingin asiaa. Se toki kuulostaa kovin nurkkakuntaiselta. Minun tarkoitukseni ei ole olla siltarumpupoliitikko tai kovin nurkkakuntainen. Ajattelen kuitenkin, että eduskuntatyössä on Helsingin asioiden tuntemisesta ja esillä pitämisestä hyötyä helsinkiläisille. Toisaalta myös Helsingin menestys hyödyttää koko Suomea. Kopioin alle kolumnin, jonka kirjoitin aiheesta Helsingin Vihreiden nettisivulle viime viikolla.

Minerva Krohn: Helsinkiäkin pitää puolustaa
Vain osa eduskuntavaalien helsinkiläisistä ehdokkaista on nostanut Helsingin vaaliteemakseen. Ymmärrän tämän hyvin. Eduskunnassa on tarkoitus hoitaa koko Suomen, ja samalla EU:n ja koko maailman asioita. Siihen rinnastettuna Helsinki vaaliteemana tuntuu kovin rajaavalta. Mielestäni on kuitenkin mahdollista toimia sekä globaalisti, että Helsinkiä puolustaen. Think globally, act locally!

Helsinkiäkin pitää puolustaa. Muualta valituilla kansanedustajilla ei ole mitään vaikeutta pitää kotikaupunkinsa tai maakuntansa asioita esillä eduskunnassa. Sitä ei paheksuta, päinvastoin ajatellaan sen tuovan mukavaa paikallisväriä päätöksentekoon. Mutta helsinkiläisen edustajan tai ehdokkaan ottaessa esille Helsingin erityisasemaan liittyviä ongelmia tai vaatimuksia, alkaa yleinen valitus, ettei saa olla niin Helsinkikeskeinen.
Helsingillä on pääkaupunkina velvoitteita, jotka myös valtiovallan pitää ottaa huomioon. Suomen menestymisen kannalta on välttämätöntä, että Helsinki menestyy. Taloudellinen kilpailu on nykyisin globaalia, ja tässä globaalissa kilpailussa yrityksistä ja osaajista vain Helsingin metropolialue on maailmalla tunnettu.
Pääkaupunkia pitää kehittää yhtenäisenä alueena, jota se ihmisten arjessa jo pitkälti onkin. Sujuva joukkoliikenne tekee kaupungista toimivamman ja viihtyisämmän. Myös turvallisuudesta on pidettävä huolta, jotta Helsinki on hyvä paikka asua.
Kaikissa vaaleissa on lopulta kysymys myös hyvinvointipalveluiden turvaamisesta. Hyvät palvelut vaativat verorahoitusta, ja verotuloja saadaan kun ihmisillä on tuloja. Siksi kannattaa satsata Helsingin pärjäämiseen kansainvälisessä kilpailussa yrityksistä ja työpaikoista. Helsinkiläisilläkin on oikeus hyviin palveluihin. Siksi eduskuntaan tarvitaan edustajia jotka tuntevat Helsingin asiat, ja uskaltavat pitää ääntä Helsingin puolesta.

Ei kommentteja: