perjantai 7. huhtikuuta 2017

Anna äänesi menestyvälle Vihreälle Helsingille


Helsingin tulevaisuuden suunta päätetään vaaleissa sunnuntaina.


HS kertoi tänään, että Helsinki on pärjännyt huonosti kilpailussa startupp-yrityksistä verrattuna muihin pohjoismaisiin pääkaupunkeihin. Tarvitsemme yrityksiä luomaan työpaikkoja, jolloin myös verotuloja riittää palveluiden järjestämiseen.


Kokemuksen mukaan mukavat kaupungit menestyvät, eli niihin hakeutuu ihmisiä asumaan ja niihin syntyy työpaikkoja. On siis sekä helsinkiläisten ihmisten että yritysten etu kehittää kaupunkiamme yhä viihtyisämmäksi.


Helsingin menestys ei ole pois muilta kaupungeilta Suomessa. Kukaan ei hyödy siitä, että Helsingin kasvua yritetään estää. Muissa maissa tämä on ymmärretty, mutta Suomessa erityisesti Keskusta kuvittelee, että ihmisiä pitää estää muuttamasta kaupunkeihin. Tämä onnistuu vain tekemällä kaupungeista epäviihtyisiä. Sellaista politiikkaa ei kannata Helsingissä tehdä.


Helsingin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva kiteyttää hyvin: "Tukholma, Kööpenhamina ja Amsterdam sijaitsevat maissa, joissa valtio tukee hyvin vahvasti pääkaupunkiseutujen kehitystä globaalisti vetovoimaisiksi kaupungeiksi. Suomessa tällaista ei tehdä samalla painoarvolla. Ei Tanskassa, Ruotsissa tai Hollannissa harjoiteta toimintojen hajasijoittamista. Ne ovat rakentaneet globaalin vetovoiman yhden, maksimissaan kahden kaupungin ympärille.”


Anna sunnuntaina äänesi Vihreälle Helsingille



Olen ehdolla valtuustoon, koska haluan tehdä Helsingistä yhä toimivamman ja hauskemman kaupungin. Minua voi äänestää numerolla 661

Ei kommentteja: