perjantai 23. helmikuuta 2007

Katutyötä

Viikon aikana olen seissyt yli kymmenen tuntia kadulla jakamassa vaaliesitteitä. Muita ehdokkaita ei ole näkynyt kuin pari. Osku P eilen Itiksessä, ja Anni S tänään Kolmella Sepällä.
Monelle ehdokkaalle kadulla päivystäminen on vaalien kauhu. Itse olen aina pitänyt sitä vaalien mukavimpana osana. Toki huonojakin hetkiä tulee. Elämäänsä yleensä ja politiikkaan erityisesti kyllästyneet ihmiset, purkavat ahdistustaan ehdokkaille. Minulla on sekä ammattini että poliittisen rutiinini myötä onneksi keinoja käsitellä myös vihaisia ihmisiä.

Nyt on kuitenkin ollut mukavaa olla kadulla, vaikka toki 15 pakkasastetta tekee sen välillä rankaksikin.
Esitettä olen sisarien kanssa jakanut jo lähes 3000. Monet ihmiset ovat pysähtyneet keskustelemaan. Aiheita on käsitelty laajasti; perustulo, Nato, terveyspalvelut, koulut, EU:n liittovaltiokehitys, palomiesten eläkeikä, maailman köyhät, energiahuolto. On ihan mukava päästä keskustelemaan rauhassa aiheista. Monilla puhujilla on kokemusta heitä kiinnostavista aiheista. Kadulla seistessä saan siis myös uutta tietoa.

Huomenna lähden taas kampanjoimaan. Tarkoitus on päättää huominen kierros Ruoholahteen, ja tarjota kuumaa mehua ja pullaa naapurustolle.


Ensi viikolla luvassa on neljä paneelia. Tiistaina klo 18 Kallioseuran paneeli Kallion ala-asteella, keskiviikkona klo 13 Lääkäriliiton paneeli Porthaniassa, torstaina klo 18 Jätkäsaariseuran paneeli ja lauantaina 12-14 neljän puolueen paneeli Valkoisessa salissa. Lisätietoja näistä ilmestyy tänne.

Minerva

Ei kommentteja: