maanantai 26. helmikuuta 2007

Paneeliviikko

Viime viikon vapaa-aika kului tiiviisti kadulla kampanjoidessa. Mukavinta oli eilen Kaivarin rannan auringossa, jossa Elina M.n ja Ville Y.n kanssa jälleen tarjosimme kuumaa mehua, pullaa ja vaalimainoksia ulkoilijoille. Samalla saimme itse nauttia auringosta ja talvisesta maisemasta. Jäälle olisi ollut mukava vielä päästä kävelemään. Kamera hyytyi, ilmeisesti kylmästä, ja siksi nytkään en saa lisättyä kuvaa tähän. Täytyy yrittää saada jotain kampanjakuvia piristykseksi.

Illalla olin Päivi Istalan vieraana Radion Naisten tunnissa, jossa meitä oli 8 naisehdokasta keskustelemassa vaalien teemoista. Otin esille kysymyksen vanhemmuuden kustannusten jakamisesta molempien vanhempien työnantajien kesken. Muistan, kuinka Vihreiden ehdottaessa tätä 10v. sitten, sitä pidettiin epärealistisena, lähes häiriköintinä. Nyt on edetty hieman, muttei riittävästi. Edelleen kustannuksista valtaosa kohdistuu käytännössä äitien työnantajille. Tämä on yksi syy naisten syrjimiselle työmarkkinoilla, naisethan tekevät paljon miehiä enemmän pätkätöitä. Kustannukset ovat varmaan osin myös pois naisten palkkapotista ja selittävät osan miesten ja naisten palkkaerosta. Kustannusten tasainen jakaminen helpottaisi palveluyrittäjien asemaa, koska palvelualat ovat hyvin naisvaltaisia.
Käsittelimme myös ainakin lasten subjektiivista päivähoito-oikeutta (kannatan, koska uskon perheiden osaavan itse valita. Toki tarjolla pitää olla muitakin vaihtoehtoja kuin kokopäivähoito. Jonkun ehdottama paluu-takuu olisi hyvä. Siis se että lapsi pääsee samaan ryhmään, vaikka olisi välillä kotona.) minimiäitiyspäivärahaa (tulisi nostaa, koska nyt on alempi kuin työttömyystuki.) Helsingin metropoliasemaa (kannatan, koska Suomi tarvitsee ja ansaitsee vahvan pääkaupungin.)

Kuten viimeksi kirjoitin, tällä viikolla on luvassa paneeleita, peräti neljä. Huomenna tiistaina 27.2 klo 18 Kallio seuran paneeli Kallion ala-asteen koululla.
keskiviikkona 28.2 klo 13 Lääkäriliiton lääkäripaneeli Yliopistolla, Porthaniassa.
torstaina 1.3 klo 18 Jätkäsaariseuran paneeli Ruoholahden ala-asteella, Santakatu 6.
lauantaina 3.3 klo 12-14 neljän puolueen paneeli Valkoisessa Salissa, Aleksi 16-18.

Tervetuloa kuuntelemaan.

Näiden lisäksi perjantaina 2.3 avataan Vihreiden vaalimökki kolmella sepällä. Itse en ehdi paikalle vielä klo 12 oleviin avajaisiin, mutta iltapäivällä kyllä.

Jotain omaa elämääkin kai pitäsi olla jossain välissä. Lauantaina sitä tarjosi elokuva Pianistin sivunkääntäjä. Hyvin tehty hidastempoinen elokuva hienovaraisesta kostosta. Mielentilani olisi vaatinut jotian pirteämpää, mutta hyvä elokuva on aina hyvä tapa viettää aikaa. Silloinkin kun valinta ei mene täysin nappiin oman mielialan kanssa.


Minerva

Ei kommentteja: