lauantai 6. lokakuuta 2012

strategiaa ja arviointia


Valtuusto pitää perinteisen loppuseminaarinsa marraskuussa. Tarkoitus on arvioida erityisesti strategian toteutumista. Helsinki teki tälle kaudelle ensimmäisen varsinaisen valtuustostrategian. Se on varsin hyvä kuvaus siihen mihin kaupunki toiminnoissaan pyrkii. Ongelma on toisaalta strategian laajuus ja toisaalta valtuutettujen huono sitoutuminen siihen.

Mietimme eilen kaupunginjohtajan ja kaupungin strategiajohtajan kanssa tulevaa seminaaria. Minun toiveestani mukaan tulee myös enemmän valtuutettujen itsearviointia. Helposti me valtuutetut olemme sitä mieltä että asiat eivät edisty, koska virkamiehet eivät vie asioita eteenpäin. Mielestäni on nähtävissä myös se etteivät asiat etene, koska valtuutetut itse eivät vie niitä eteenpäin. On paljon helpompi kiinnittää huomionsa vain yksityiskohtiin ja unohtaa isot linjat. Molempia tarvitaan, mutta pelkillä yksityiskohdilla ei pärjää.

Työssäni THL.ssä kirjoitimme toisen poliitikkokollegan (Kaarina Wilkman kok/Järvenpää) kuntapolitiikkaan vaikuttamisesta. Siinä korostimme strategiaan vaikuttamista, mutta se ei auta jos valtuutetut eivät sitoudu itse päättämäänsä.

Ei kommentteja: