keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Mitä Urpilaisen pitäisi tehdä veroparatiisien suhteen?

Demarit ovat ottaneet ns. veroparatiisiyhtiöt kuntavaaliteemakseen. Hyvinvointipalveluiden järjestämiseen tarvitaan verotuloja, siksi on tärkeää että verovelvolliset myös maksavat veroja. Jos eivät maksa, on kyse veronkierrosta.
Veroparatiisiyrityksistä puhutaan silloin, kun yritys kierrättää tulonsa esim sellaisessa eu-maassa jonka verotus on kovin kevyttä. Tämä on laillista, mutta ei tietenkään toivottavaa. Tämän kitkemiseksi, pitäisi kaikkien eu-maiden sopia jokseenkin yhtenäisestä linjasta yritysverotuksssa. Tässä asiassa Urpilainen voisi olla aktiivinen.
Sen sijaan Urpilainen kehottaa kuntia lainvastaiseen toimintaan. Kunnat eivät voi kilpailutuksissa sulkea ns veroparatiisiyhtiöitä kilpailun ulkopuolelle, jos ja kun ne toimivan lain mukaan.

Tässä linkki ministeri Ihalaisen (sdp) vastaukseen Tuija Braxin kysymykseen eduskunnassa. Sitaatti "Tilanteessa, jossa toimittajan Suomeen maksamien verojen arvo on vähäinen mutta jossa toimittaja on täyttänyt Suomen verolainsäädännössä asetetut velvoitteet, ei hankintayksiköllä ole hankintalainsäädännön mukaan mahdollisuutta sulkea toimittajaa tarjouskilpailun ulkopuolelle."


Ei kommentteja: